Pages

March 11, 2016

THE POWER OF SEDEKAH by KampungSnow

Jadi aritok penghulu nak cerita.
Ariya penghulu pergi bertapa dalam gua & tuan guru penghulu ada ngajar THE POWER OF SEDEKAH. Whereby setiap satu pemberian kita, Allah akan balas balit berganda3! [ Ya jaminan pasti dari Allah - siapa percaya cakap Allah, say I ! ]

Jadi, selepas abis pertapaan, penghulu pun pergi raon - raon di sekeliling kampung. Tertangga tabung derma whereby tabung ya diwujudkan sbg yayasan charity utk projek2 charity. Penghulu pun rasa nak test lah apa nak d pdh oleh Tuan Guru tek. Syaratnya, letak not PALING BESAR yang ada dalam dompet.

Sekali bukak dompet, adohh. Semua Not paling besar di dunia. Masa ya lah mula biawak - biawak menghasut minda & hati penghulu untuk iboh berik! Kelak jak berik!

Bulak mun tangan x ragu - ragu nak masok duit dalam tabung ya kohh. Bulak gilak.

Jadi penghulu pun tutup mata, cabut duit keluar & masok dlm tabung. Pap!

Lepas ya, MAKIN HEBAT si BIAWAK ya tek ngereco! Dah mejin mati penghulu xda duit k nait teksi, k bayar tok bayar ya. Banyak gik benda - benda lain boleh polah dengan duit ya. Ada sikit rasa sesal lah, penghulu masok duit banyak ya. Rasa nak d ambik balit jak masa ya. Tapi, penghulu tutup mata & let it go. Berserah tawakkal dengan Allah jak penghulu akan dapat balit apa yang penghulu berik ya.

2 - 3 hari juak nunggu tok! Sekali one day, PAP! Allah berik balit dengan gandaan lebih dari 1000 kali ganda! Haaaaaa! Hebat x hebat janji Allah?

SIK PERNAH nya merik kurang. Terlalu selalu nya merik lebih.

Jadi, moralnya di sitok, Allah yang memberik rezeki. Berserah 100% bahawa Allah sebaik2 pemberi rezeki & yang terpaling berhak untuk merik dengan sesiapa yang dipilihnya.

Jangan takut. Allah kan ada.

#switch! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

sumber : KampungSnow

Terima Kasih

March 9, 2016

Beza Manusia dan Matahari...

Assalamualaikum.. semua mesti tahu kan pasal Gerhana Mataharu harini? pukul 0700Hours pun macam pukul 0500Hours.. takut sangat..:( memang lah harini bukan Jumaat(sebab kiamat on Friday kan), tapi takut tu masih ada sebab sedangkan Nabi Muhammad SAW nampak je gerhana terus buat solat sunat gerhana dengan sujud yang panjang.. Rasulullah kita cukup takut, apatah lagi kita yang belum tentu nasib di akhirat kelak.. Allahu.. :'(






(ni adik ipar aku tangkap)




Antara gambar² yang sempat abang ipar dan adik ipar aku snap masa pergi kerja tadi.. yang paling jelas yang adik ipar aku snap tu kan? dia pakai kadbod kalau tak silap aku...

kemudian aku layan facebook.. terjumpa satu statement tentang beza Manusia dan Matahari.. hmmm


👉Matahari yg berkali-kali ganda besar yang kita lihat hari ini sudah ribuan tahun umurnya, inilah matahari yang sama Nabi Adam tengok, matahari yang sama Nabi Saw tengok. Namun matahari tetap patuh pusing dalam orbitnya tanpa sedikit pun ingkar perintah Allah dari dulu sampai sekarang.

Manakala manusia pula yang berpuluh-puluh kali ganda lebih kecil dari matahari, umur pendek hanya puluhan tahun, yang lemah lagi kerdil. Tetapi sangat berani lawan perintah Allah, selalu ingkar perintah Allah.

-Ustaz Abdullah Khairi-👈

Sumber : facebook #MalaysianOnCoveringAurah

nampak? fikir²kanlah.. salam.. :')

Terima Kasih

March 7, 2016

Giveaway Holiday Bersama Mak Long!

Assalamualaikum WBT..
Selamat hari isnin semua yaaa.. so, ber-giveaway lagi harini.. 


syaratnya mudah je.. jujur ye.. =)

btw, my ig : @az.beauty.ieera

tq~

Terima Kasih

Cik KuYus's Stories Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign