Pages

November 21, 2015

A Little Happiness OST Our Times


...
Masa bekerja di bakery haritu, aku slalu jugak off day.. urus hal nikah dan sebagainya,. ada sehari tu, aku pi tengok wayang.. Aku terpandang poster movie " Our Times".. ajak sang tunang tengokk, tapi dia taknak.. jadiknya aku pun tak jadi nak tengok movie tu..

Image result for our times
penyesalan..sob sobssss..

keesokannya, anak bos cerita pasal lagu baru mandarin yang dia minat sangat-sangat.. lagu tu OST filem mandarin jugak. then aku dengar la lagu tu.. sumpah best! even tak faham sangat apa cina tu merepek dalam lagu dia, irama lagu tu sangat best.. aku saje je la tanya kan, lagu ni ada buat OST movie or drama ke.. then dia jawab ada.. aku tanya la, movie apa.. kut-kut aku penah layan en? pastu dia cakap movie baru.. dia pasal student skolah,. aku pun terfikir lah.. eh, ni macam movie yang aku nak tengok semalam je.. aku tanya lagi, tajuk apa.. dia pun sebutlah, "Our Times".. dan aku pun berHUHUHUHUHUHUHU.. menyesal sangat tak tengok!!!!!

Image result for our times
yang gangster tu handsome!!!!! =?

aku baca sinopsis movie tu kat tenet, Allah.. syoknya movie tuuuu.. rugi sangat tak tengok.. dan aku pun menyesal tak berlagu.. yang aku mampu buat cuma layan lagu "A Little Happiness" dan hafal lirik dia semampu yang boleh.. sob sob.. =(
apa kata korang cuba layan lagu ni SEKALI je.. seriously korang akan addicted.. sedap kotttttt.. =* aku sediakan lirik sekali untuk korang.. =*



Hebe Tien - Xiao Xing Yun (A Little Happiness) Lyrics Pinyin, Our Times Movie Soundtrack

Wo ting jian yu di luo zai qing qing cao di
Wo ting jian yuan fang xia ke zhong sheng xiang qi
Ke shi wo mei you ting jian ni de zheng yin
Ren zhen hu huan wo xing ming

Ai shang ni de shi hou hai bu dong gan qing
Li bie le cai jue de ke gu ming xin
Wei shen me mei you fa xian yu jian le ni
Shi sheng ming zui hao de shi qing

Reff:
Ye xu dang shi
Mang zhe wei xiao he ku qi
Mang zhe zhui zhu tian kong zhong de liu xing
Ren li suo dang ran de wang ji
Shi shui feng li yu li yi zhi mo mo shou hu zai yuan di

Yuan lai ni shi wo zhui xiang liu zhu de xing yun
Yuan lai wo men he ai qing zeng jing kao de na me jinh
Na wei wo dui kang shi jie de jue ding na pei wo lin de yu
yi mu mu dou shi ni yi chen bu ran de zhen xin

Yu ni xiang yu hao xing yun
Ke wo yi shi qu wei ni lei liu man lian de quan li
Dan yuan zai wo kan bu dao de tian ji ni zhang kai le shuang yi
Yu jin ni de zhu ding
Ta hui you duo xing yun

Qing chun shi duan die die zhuang zhung de lv xing
Yong you zhe hou zhi hou jue de mei li
Lai bu ji gan xie shi ni gei wo yong qi
rang wo neng zuo hui wo zi ji
credit to : loveheaven07
dan jemput ke wikipedia untuk tahu sinopsis movie ini ye..
Wassalam..=)

Terima Kasih

Saat Yang Bahagia..


"...Saat yang bahagia datang sekejap saja
bawa kisah asmara di dalam hidup kita..."

Assalamualaikum WBT..

Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah.. syukur kepada ALLAH SWT kerana masih lagi memberikan kita semua peluang untuk bertaubat.. peluang untuk membuat amal kebajikan.. semoga kita memanfaatkan sisa-sisa waktu yang diberikanNya ini ke arah yang sepatutnya..

Lama menyepi bukan membawa diri.. ceeeeehhhhhhhh.. haha.. KuYus sibuk membuat persiapan perkahwinan yang bakal berlangsung tidak lama lagi.. tambah tolak 21hari lagi inshaaALLAH.. baju family KuYus jahit sendiri jadinya sangat sibuk dan tak sempat nak blogging bagai..

24 Oktober 2015 haritu mak-in-law nak meraikan pertunangan kami pulak.. haha.. dah lama bertunang tapi baru nak raikan.. kelam kabut KuYus siapkan hantaran.. dengan KuYus yang kurang kreatif ni.. alahai.. sabor je lah,, ALhamdulillah berjalan dengan lancar.. hihi.. terima kasih kepada semua yang membantu KuYus semasa hari kejadian haritu..

Maaf KuYus tak dapat nak share gambar atas sebab privacy.. hehe.. dan mungkin ada yang perasan, KuYus dah jarang post gambar di laman sosial,. usaha untuk mengelakkan fitnah,. semua tahu kan, fitnah terbesar akhir zaman adalah dunia dan wanita.. mashaaALLAH.. tak sanggup rasanya nak jadi sebahagian fitnah akhir zaman.. semoga ALLAH SWT menjauhkan muslimh-muslimah semua daripada semua tu ya..

Rasanya itu saja yang KuYus nak share.. yang tahu rumah KuYus, jemput la ke majlis perkahwinan kami nanti k.. salam Ukhwah semua.

Wassalam.


Terima Kasih

Cik KuYus's Stories Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign